OXBRIDGE


Ibland är det så ypperligt skönt med konservativa britter. I förrgår var det dags för den årliga universitetsrodden mellan Oxford och Cambridge. Oxford vann, helt enligt förhandstipsen. De båda kombatanterna höll jämna steg, men när man började närma sig Barnes Bridge så var det helt uppenbart vilket lag som skulle gå ur årets tävling med hedern i behåll. Oxford klockade in på exakt 17 minuter, med Cambridge nådde mållinjen 12 sekunder efter. Cambridge hade valt att ligga på Surreysidan medan Oxford då fick Middlesexsidan, vilket gjorde att Cambridge kunde ha haft en fördel i den långa kurvan fram till Hammersmith Bridge, men så blev inte fallet.
I och med årets resultat så jämnade Oxford ut i den sammanlagda tabellen över vinster. Sedan det allra första loppet 1829 fram till årets lopp så har Cambridge 79 vinster jämfört med Oxfords 75, dessutom finns det ett dött lopp 1877.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s