AMERICAN BANDSTAND

Februari 1967, The Beatles befann sig i EMI Studios, Abbey Road, på god väg att slutföra ett av de mest inflytelserika albumen i modern tid. På andra sidan Atlanten visades två promovideos med ”Strawberry Fields Forever” samt ”Penny Lane” i ABCs tv-show American Bandstand. Dessa två låtar hade precis släppts på samma singel och var en försmak av vad som komma skulle när det väl var dags att släppa Sgt. Pepper den 1 juni samma år. Dick Clark tar sig ett snack med publiken efter framförandet av de två nya skapelserna, och det visar sig tydligt att många av de amerikanska tonåringarna inte var förberedda på den här utvecklingen. En klassiker.

Här nedan följer även de två promofilmerna, as they were shown:

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s