SERGEANT FRIDAY, CHARLIE CHAN AND BOSTON BLACKIE

Den siste originalmedlemmen, och grundaren av The Coasters, Carl Gardner, har gått ur tiden. The Coasters är en av de där grupperna som alltid har känts så där snuskigt genuina. ”Three Cool Cats” är en låt som jag egentligen spelar alldeles för ofta, speciellt som min käresta får dåliga vibbar av texten. ”Searchin'” är ett annat mästerverk, signerat Leiber & Stoller. The Coasters släppte låten som singel våren 1957. Bland annat for det då okända bandet The Quarrymen över halva Liverpool då det enligt ryktesvägen fanns en kille som hade singeln i sin ägo. Om jag har förstått det rätt så snodde man skivan från den unge mannen och gav aldrig tillbaka den igen. Jag förstår dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s