MARBELLA CLUB

Solens mat på SVT, med läckergommen Bo Hagström, är riktig feelgood-tv. För en tid sedan var den gamle Bo nere och snurrade på den italienska östkusten och vräkte i sig skaldjur av alla dess slag. Det må vara ett förskönat program, men jag vill gärna tro att det ser ut precis så där med blotta ögat också. När jag och tre vänner var på bilsemester i Europa sommaren 2002 så kom vi till slut så långt ner i Italien att vi enbart stötte på italienare och tyskar, och chefen för campingen påstod att han aldrig hade haft svenska gäster. Orten gick under namnet Palinuro, och låg cirka 20 mil söder om Neapel.

Någon kväll så letade vi oss upp i bergen och fann en helt fantastisk restaurang som var belägen på en klippavsats med utsikt över Tyrrenska havet (Jag inbillar mig att det var Tyrrenska havet, det känns bättre så). Men det här visade sig vara en restaurang som lovade mer än den gav. Processen från att beställa till att verkligen få maten i munnen tog så pass lång tid att vi fick för oss att kocken själv sprang ner till havet för att fiska upp råvarorna efter beställning. Jag vill ha det som Bo Hagström istället. Italienarna verkar slänga mat på honom, det är bara att gapa stort och tugga. Han ser dessutom väldigt respektabel ut.

En annan man som såg väldigt respektabel ut är Mike d’Abo. När man ser honom i den här newsboy-hatten så är det med en sansad upphetsning. Lennon må ha något litet patent på den här huvudbonaden i Storbritannien, men han såg aldrig lika söt ut som Mike gör här. Förresten når anglofilin nya höjder i det här klippet. Du är ursäktad om tungan inte är där den bör vara.

3 kommentarer

  1. Jag tror vi beställde fel mat den gången, idag hade vi haft vett att gå djupare in i den menyn som stod till buds. Om inte jag missminner mig satt det en storfamilj intill oss med hela bordet fullt med mat, vi skulle ha slagit oss ner där istället… Italiensk mat är det bästa som finns, och ffa syditaliensk.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s