Musikåret 2021 – Juni

Årets bästa låtar hamnar här, Eton Wall Game 2021. Spellistan uppdateras kontinuerligt under året. När det gäller material som inte finns tillgängligt på Spotify eller om det exempelvis rör sig om en återutgåva så är detta istället länkat i texten.

 • Peggy Gou feat. OHHYUK – ”Nabi” (låt)
 • Handsomeboy Technique – Technique (album)
 • The Beach Boys – ”Big Sur” (låt)
 • Miljon – ”Don’t Give Me Any More Time” (låt)
 • The Orielles – ”Voyagers” (låt)
 • Tony Coe & John Horler – ”Piece for Poppy” – Live (låt)
 • eevee & A L E X – ”i like to” (låt)
 • Sven Wunder – Natura Morta (album)
 • Col Lawton & Deep75 – ”I Can Feel” (låt)
 • Foreign Correspondent – ”Canterbury Gardens” (låt)
 • Saib – ”Sunny in Saint Petersburg” (låt)
 • Barry Can’t Swim – ”Jazz Club After Hours” (låt)
 • Funkmammoth – ”Cheer Up” (låt)
 • John Myrtle – ”Remember Holly Park” (låt)
 • Kings of Convenience – Peace Or Love (album)
 • Felipe Gordon – ”Django Mango” (låt)
 • Mocky – ”Stevie’s Room” (låt)
 • Kalle J – ”En Kärlekshistoria” (låt)
 • Park Bird & Chance Thrash – Following the Breeze (EP)
 • Amy Dabbs – Allure (EP)
 • Ari Bald feat. Martinovsky – ”Pedestrian Punch” (låt)
 • The Cleaners From Venus – ”Estuary Boys” (låt)
 • Ethan P. Flynn & Black Country, New Road – ”Television Show” – Live (låt)
 • Joni Mitchell – ”A Case Of You” – Blue Sessions Demo (låt)
 • Summer Salt – ”Neptune” (låt)
 • Faint Waves – ”Sparkling Sands” / ”Beachside Resort” (singel)
 • Sault – ”Bitter Streets” (låt)
 • Daffy – ”Nerves” (låt)
 • Pearl Charles – ”Only for Tonight” (låt)
 • Alex Bleeker – ”Parking Lot” (låt)
 • Ciao Italia, Generazioni Underground (samling)
 • Theo Parrish – ”Lost Angel” (låt, återutgåva)

Från ingenstans släppte Handsomeboy Technique ett nytt album. I ärlighetens namn var jag tveksam till om det någonsin skulle hända igen. Yoshitaka Morino är så mycket mer än plunderphonics och en Jackie DeShannon-sampling. Ibland är han större än hela Japan.

Sven Wunder-albumet anlände och var precis lika bra som förväntat. Jag har längtat efter ett album som förmedlar samma känsla som Il Mondo Dei Giovani Vol. 1 med Marco Di Marco från 1976. En låt som ”Umber” känns som tagen därifrån. ”Kings Of Convenience krängde ut sin första fullängdare på 12 år. Albumet lät precis som Erlend och Eirik alltid har gjort och jag hade aldrig nöjt mig med något annat.

Faint Waves släppte en makalös singel, ”Sparkling Sands” / ”Beachside Resort”, som fick mig att tänka på Azuras ”Paraíso ’89” från 2017. I själva verket är detta nästan identiskt med Azura, bara lite mer chillad downtempo. Kandidat till årets bästa singel.

Kalle J har spelat in ”En Kärlekshistoria” som är så nära man kommer en ”Ta mig till havet”-hymn. Någon gång bör den framföras på Skansen, allt annat vore tjänstefel. Tornet på Seglora kyrka exploderar rakt upp i Djurgårdshimlen och minst ett dussin 15-åringar sitter i Tanto och byter saliv med låten som soundtrack. När sedan Kalle Jönsson står där på Sollidenscenen och ”En Kärlekshistoria” går över i ”Vända Allt” så står Scocco och Ekelund vid sidan av och ler förnöjt. ”Vi skiter i royalties!” Plötsligt var det visst 2006 igen.

Om någon just idag frågar vilken låt jag helst av allt hade velat skriva så blir svaret ”En Kärlekshistoria” med Kalle J. Ingen ”A Whiter Shade Of Pale”, ingen ”America”, ingen ”She Loves You”. Detta ställningstagande kommer troligtvis att blekna med tiden, men det gör sommaren också. Det gör den inte sämre för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s