Musikåret 2021 – Januari

Den där mastodontsammanfattningen över det gångna musikåret som dyker upp kring jul varje år? Jag hoppar den och så får det bli konceptet med månadslistor istället. Årssammanfattningarna har blivit så omfattande att jag själv inser att det blir för mycket att ta in i ett kör.

Årets bästa låtar hamnar här, Eton Wall Game 2021, och uppdateras kontinuerligt under året. När det gäller material som inte finns på Spotify så är detta istället länkat i texten.

 • The KLF/The Justified Ancients of Mu Mu/The Timelords dyker oväntat upp på Spotify (händelse)
 • Rachel Love – ”Primrose Hill” (låt)
 • Jakob Hellman – ”Måste va lycklig nu” (låt)
 • Ring Snuten – ”Början på slutet” (låt)
 • Hot Blondino & Nicolai Dunger – ”So Long Losers” (låt)
 • Wes Leslie – ”It Ain’t Me” (låt)
 • Alfa Mist – ”Run Outs” (låt)
 • Bicep – Isles (album)
 • Endemico – ”I just dance to my sweetest memories” (låt)
 • Cerys Matthews, Hidden Orchestra & Adam Horovitz – ”A House Built From Cloth” (låt)
 • Lana Del Rey – ”Chemtrails Over The Country Club” (låt)
 • Aaron Frazer – ”Ride With Me” (låt)
 • Scotty Malcolm – ”Join My Dreams” (låt)
 • Ben Varian – ”The Floor Is A Lady Too” (låt)
 • Park Bird – ”hug you” (låt)
 • Teenage Fanclub – ”I’m More Inclined” (låt)
 • Morcheeba – ”Sounds Of Blue” (låt)
 • Felipe Gordon & Cody Currie – ”Late Nights” (låt)
 • Sven Wunder – ”Stellar Plates” (låt)

Vilken första månad. Är fortfarande mållös. Allt börjar med att The KLF/The Justified Ancients of Mu Mu/The Timelords helt plötsligt finns på streamingtjänsterna. Ni vet storyn, maskingevär på Brit Awards 1992, ett fårkadaver dumpat på efterfesten följt av att man bränner 1 miljon pund på en ö i Inre Hebriderna. Äntligen kan fler inse hur snygg ”Jerusalem” är i slutet på ”It’s Grim Up North”. Eller som någon skrev: ”Anyone who can incorporate the mighty towns and cities of the north along side Elgars ‘Jerusalem’ is absolute genius”.

Jag vet inte riktigt vad som gjorde att Sverige lyste så starkt i vintermörkret men Jakob Hellman kom tillbaka med nytt album, Ring Snuten släppte sin bästa låt någonsin och Hot Blondino, som tydligen består av Martin Luuk och Kalle J, jagade fatt i Nicolai Dunger och kom med den alldeles lysande ”So Long Losers”.

Alfa Mist släpper nytt album i april och ”Run Outs” visar redan nu hur bra det här kommer att bli. Lana Del Rey är också på gång och jag har svårt att fantisera ihop en mer Del Rey-sk låttitel än ”Chemtrails Over The Country Club”.

Cerys Matthews och Catatonia gav mig alltid Londonabstinens. Idag får jag Östra Torsrud-abstinens av Cerys, Hidden Orchestra och Adam Horovitz. ”A House Built From Cloth” har redan ropat in våren. Wes Leslie släppte ”It Ain’t Me” och inget annat var lika vackert.

Sedan blir jag inte förvånad om Rachel Love, från legendariska Dolly Mixture, redan nu har släppt årets bästa låt ”Primrose Hill”. För glöm inte, ”Let’s take a drive to Primrose Hill, it’s windy there and the view’s so nice”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s