Madison Electric

Det finns vissa låtar som man upptäcker på ren flax och som sedan hänger kvar i periferin som ett varmt minne. ”See Me When You Grow Up” med Madison Electric är en sådan. Vi börjar med att gå tillbaka ungefär 15 år i tiden. Undertecknad tillbringar timmar med att scanna av Soulseek och diverse hemmasnickrade hemsidor i jakt på den där bländande poplåten. Många av fynden var trevligt tidsfördriv alternativt flyktig tillfredsställelse. Vissa blev större än så.

Någon gång under hösten 2003 hittade jag en hemsida med lite grundläggande info om ett band från Ann Arbor, Michigan som gick under namnet Madison Electric. Enligt informationen existerade bandet mellan januari och maj 1995, gjorde totalt 5 spelningar och skrev sammanlagt 6 låtar.

V-Neck” går att finna på samlings-sjuan Drive-In Season och ”Another Autumn” hamnade på en Cowly Owl-samling vid namn Pop Machine. Jag upptäckte idag att det går att lyssna och köpa den här samlingen på Bandcamp vilket är helt fantastiskt.

På Madison Electrics egen Heavy Petal-sjua finns låtarna ”Heavy Petal”, ”See Me When You Grow Up” samt ”…And Garfunkel”.

Det här ger oss sammanlagt 5 låtar, enligt tidigare nämnd hemsida ska bandet ha skrivit 6. Blev den sista aldrig inspelad? Ligger den på kassett i en källare i Ann Arbor? Jag letade upp Tim Sendra på Facebook och frågade. Svaret blev: ”The sixth track will forever remain a mystery…we never finished it. It wasn’t really very good anyway.” Jag frågade även om låten hade någon titel men Tim svarade att den möjligtvis hade det men att han aldrig skulle komma ihåg den. Förståeligt, det är ändå 25 år sedan.

Det är ingen överväldigande diskografi som Madison Electric lämnade efter sig. Men som kronan på verket så finns ”See Me When You Grow Up”. När jag tänker på amerikanska pop-band så tänker jag på just den låten, den har blivit en mall i mitt huvud för hur jag vill att det ska låta.

För nästan exakt 10 år sedan, den 4 april 2009, laddade jag upp ”See Me When You Grow Up” på Youtube. Jag hade troligtvis tröttnat på att så få människor kunde ta del av den. Under dessa 10 år så ser jag att videon har 1098 visningar. Det är inga svindlande siffror. Det var dock en god gärning, för det finns faktiskt en chans att någon lyssnade och upptäckte Ann Arbor’s finest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s