Dick Dale

När jag och Fredrik Molin var 17 tittades det flitigt på ett avsnitt av den fantastiska dokumentär-serien Dancing In The Street, det var just det avsnittet där Dick Dale intervjuades. På ranchen där Dick bodde hade han både lejon och tigrar. Dick lyssnade på djurens vrål och läten och försökte imitera ljuden på sin gitarr. Han var även en stor del i att vi fantiserade om att köpa surfbrädor, för någonstans i Mälaren så skulle det finnas en legendarisk strand med tillräckligt stora vågor.

Där betydde Dick Dale något för två tonårskillar i Tibro, 900 mil från Kaliforniens stränder. Det känns fint en dag som denna. I lördags gick the King of the Surf Guitar bort, 81 år gammal. Jag vet inte om någon gitarr kan låta lika mystisk och spännande igen. Tack Dick Dale.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s