Language

Bristol, 1992. Det har gått ett år sedan Massive Attack släppte debuten Blue Lines. Alex Swift och Mark Lewis, också från samma stad i sydvästra England, kommer aldrig att skapa något med samma genomslagskraft som Blue Lines.

Istället föll det sig som så att Alex och Mark, samma år som Janne Eriksson sätter den där distinkta nicken mot Frankrike i öppningsmatchen i EM, släppte In The Lab EP under namnet Language. Med vetskapen om att In The Lab EP skapades i Bristol så hörs det i soundet, men i själva verket låter det minst lika mycket New York. I vilket fall det New York som två bristolians fantiserade ihop i sina huvuden.

I augusti 2018, 26 år senare, kom nyutgåvan på det nystartade bolaget Few & Far Between. Ett mer intressant släpp att starta upp med får man leta efter. Efterfrågan var dessutom större än vad bolaget anade, 500 exemplar blev snart 1000, som sedan blev 1500 och som nu är uppe i 2000.

Breakdown Wo!” är den där New York-bon som nämndes tidigare, i samarbete med sin kusin från Chicago. Det här spåret delar sida med ”Crystal Clean” som låter betydligt mer UK. ”Tranquility Bass” är melankoli på hög nivå med utsökta pianoinslag och avslutande ”Lake Placid” är ett lystet spår som bara förstärker den vemodiga atmosfären.

Det ska bli spännande att se vad Few & Far Between ger ut härnäst, och jag hoppas att bolagets namn inte återspeglar utgivningstakten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s