Kåkfararbrallor

Sommaren 2002 släppte Johnny Bråttom Records den utsökta samlingen Svensk Populärmusik Volym Ett. Utöver att man helt briljant hade döpt sitt bolag efter Kallebäcksexpressen Johnny Ekström så gav man ut små melodier som kunde låta lite hur som helst, ofta med riktning mot pop och electronica.

Det blev sammanlagt tre släpp i Svensk Populärmusik-serien mellan 2002 och 2005. På Volym Två kunde man bland annat hitta ”Ticket To Happiness” med landets mest underskattade band, Lola Barbershop. Då ”Ticket To Happiness” i nuläget inte finns lättillgänglig online så kan man lyssna på ”Johnny White” istället. ”Baton Rouge” med The Kid, det göteborgska ”skit ska skit ha”-manifestet till låt som forcerade sig fram 2003 är också närvarande samt desperado-popen signerad Niccokick.

Volym Ett stoltserar med Super Error och deras ”Midnight Yoik”, samt bortglömda Bremen Brotröster GmbH från Kristianstad. Till och med Laakso finns representerade här, med fantastiska ”Long Beach”. Laakso lyckades aldrig överträffa den låten.

Sedan har vi då låten med världens bästa titel, ”Kåkfararbrallor” med Dr Higgins. Dr Higgins lät som det glada syskonet till Hansson & Karlsson och Sagor & Swing. Njutbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s