The Embassy & The Plan

En fredag i början av oktober 2018 kom det alltså nytt material från både The Plan och The Embassy. Om det fortfarande var 2005 hade detta faktum inte alls känts märkligt.

Först och främst, The Embassy. De har tidigare under hösten haft i gång någon slags nedräkning på sin hemsida. Först räknades det ner från 5 dagar, och med tiden såg det ut så här.

img_5835

Sedan hände det ingenting, och räkneverket började återigen räkna ner från 5 dagar. Ja, plus den där lilla ljudsnutten vars syfte fortfarande är oklart.

img_5836

Men i dag dök ”Wasted” upp på Spotify. Den låter som The Embassy borde låta år 2018 och det är gott nog. Just i skrivande stund har ett nytt räkneverk dykt upp på hemsidan. Om man kan lita på informationen den här gången så kommer det nya albumet att heta White Lake, och releasedatum blir om 39 dagar. I mitten av november helt enkelt, det blir trevligt.

The Plans återkomst efter 12 år, med albumet From Worlds Away, har det varit väldigt tyst om. Theodor ställde upp på en intervju under sommaren, men utöver detta så har det varit en väldigt låg profil. Fram tills i går fanns det inte ens någon information angående hur/var man kunde beställa albumet. Under gårdagen arrangerades det även releasefest på Scalateatern i Stockholm och ytterligare livedatum vore mer än önskvärt.

För tillfället finns 5 spår från albumet tillgängliga på Spotify. Om man vill ta del av albumet i sin helhet här och nu så är vinylutgåvan som släpps i dag det enda sättet. Den finns hos Bengans i en upplaga om 200 exemplar. Priset är något högre än normalt, 329 kronor, men då albumet släpps på egen hand utan bolag så känns det inte anmärkningsvärt.

PSL har även publicerat videon till låten ”Love Is All Around”, den går att titta på här. Jag tror inte att syftet med videon är att folk ska tänka på Roy Anderssons magiska ”En kärlekshistoria” från 1970, men själv gör jag det.

img_5905

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s