Grapetooth

img_5751

Den 9 november släpper Grapetooth sitt debutalbum. En duo bestående av Clay Frankel, från Chicago-bandet Twin Peaks, och Chris Bailoni. Först kom ”Trouble”, sen kom ”Violent” och nu i förra veckan anlände ”Red Wine. Tre singlar som gör att man står lite på tå.

Jag kan inte låta bli att bitvis få Service-vibbar av Grapetooth. Ett amerikaniserat Service, fast inte med en per automatik dålig slutprodukt. Inte som när amerikanerna under en tjugoårsperiod gjorde hela tre bedrövliga försök att åstadkomma en fungerande remake på Fawlty Towers, exempelvis.

Grapetooth låter däremot som ett fladdrigare The Tough Alliance, fast utan manifest. Frankel och Bailoni är inte lika nödvändiga som TTA faktiskt var omkring 2004-2005, men debuten lär ändå bli ett av årets främsta släpp.

Å andra sidan, Grapetooth är möjligtvis något mer råbarkade än Eric och Henning. TTA svingade baseballträ, men av vad man kan utläsa från fotografiet längst upp så verkar Grapetooth förespråka samurajsvärd.

Grapetooth på Spotify.

Betrakta ”Trouble”, ”Violent” och ”Red Wine”.

img_5753

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s