Skip & Flip

img_5713

Ingen skoldans som ägde rum under 1959 kan ha varit komplett utan ”It Was I” med Skip & Flip. Clyde ”Skip” Battin och Gary ”Flip” Paxton träffades på University of Arizona och hade en kort karriär med ”It Was I” som grädden på moset. Låten skrevs av en 16-årig Gary Paxton, släpptes på Brent Records och låg på plats #11 på Billboard i slutet av sommaren 1959.

Paxton hade en stadig karriär även efter Skip & Flip, både som musiker och producent. Senare blev han religiös och passade även på att bli skjuten tre gånger av torpeder som hade lejts av en countrymusiker som han arbetade med. Battin å andra sidan ingick senare i både The Byrds och The Flying Burrito Brothers. Battin avled 2003 och Paxton 2016.

Personligen har ”It Was I” funnits där i ungefär 20 år. Carl-Johan och jag lyssnade ganska ofta på den under gymnasietiden i slutet av 90-talet, men det var först i våras som jag upptäckte att Lindsey Buckingham släppte en cover på den 1981. Kontentan är att det inte går att misslyckats med något så här banalt bra.

”It Was I” med Skip & Flip finns här.

”It Was I” med Lindsey Buckingham (och Carol Ann Harris) finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s