La Bataille de Neige

7a26da03-44f0-48f1-986d-ac82165a1c32

”La Bataille de Neige” med Domenique Dumont ingick på albumet Comme Ça som 2015 släpptes på Paris-baserade Antinote. En väldigt fransk affär helt enkelt, men så var det inte riktigt. Domenique Dumont kom från Lettland. Det fina med ”La Bataille de Neige”, utöver att den är helt förtjusande, var associationerna den gav.

Först drömde jag mig bort till tiden då blandband.nu var som allra trevligast. Då man kunde gå in, skriva några rader om att man ville byta ett blandband med någon, önska innehåll på blandbandet (”lite Television-gitarrer fast mer eftertänksamt med typ Red House Painters-texter och sen kan du fylla hela andra sidan med svensk twee”) och då var det alltid någon vänlig människa som gjorde sitt bästa och belönades med ett band tillbaka. Ambitionsnivån var hög. Egengjorda omslag, in i minsta detalj, och att få en sida på ett C90-band att ta slut precis efter att sista tonen på sista låten är på plats vittnar om högklassig precision.

”La Bataille de Neige” är en sån där låt man gärna hade tryckt in sist på ett band, som en perfekt avslutning. Dessutom påminner den sköra ljudbilden om ett Maxell C90 vars sidor har spelats över 358 gånger och sedan doppats i ett badkar.

Sedan tänkte jag även på innovatören Raymond Scott, och hans ”Portofino #1”. Raymond hade nog tyckt om Domenique Dumont.

Lyssna här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s