Azura – Paraíso ’89

R-11087281-1509716331-1865

Saint Etienne – ”Paris Bar ’89”. R.E.M. – ”Pop Song 89”. Azura – ”Paraíso ’89”.

Det brukar bli bra när man refererar till 80-talets sista år. I slutet av 2017 släppte bolaget World Building låten ”Paraíso ’89”, av en konstellation som gick under namnet Azura. Azura ska enligt legenden ha varit kortlivade och av någon mystisk anledning så släpptes aldrig ”Paraíso ’89”. En del personer vill minnas att de hörde den på Ku Club eller Amnesia under tidigt 90-tal, andra menar att det rör sig om en senare produktion som har, med framgång bör tilläggas, lyckats fånga balearic-soundet från den här tidsperioden. Jag tänkte beställa mitt eget exemplar från Phonica men då hade det här släppet redan fått kultstatus, så istället fick jag vända mig till HHV i Berlin. Det gick det också.

”Paraíso ’89” låter mycket italo/dream-house med sitt ambient-intro, ett svävande synth-landskap, sina viskande vokala inslag och sitt typiska house-piano. Någon beskrev den som ”a legendary soundtrack of technicolor summers” och det är verkligen en sådan produktion. Den fungerar hela vägen från Ibiza till The Haçienda.

Lyssna här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s