BRAINPOOL, GEORGE, THE CHIFFONS OCH ETT SVENSKT 90-TAL

Det är någon hjälte som har lagt upp några låtar från en Brainpool-spelning på Liseberg 1996 på YouTube. Just nu finns det alldeles för lite videor med bandet på tuben, jag skulle exempelvis bli överlycklig om ”We Aim To Please” laddades upp. Den videon innehåller bland annat sekvenser från Lollipopfestivalen 1995 och är så härligt intensiv. Janne Kask, vilken frontman. Brainpools sista släpp med Janne i bandet blev ”My Sweet Lord (She’s So Fine)”. Det är så bra och så himla smart. George Harrison blev stämd för att ”My Sweet Lord” lät som ett plagiat av ”He’s So Fine” med The Chiffons. Det blev en långdragen rättsprocess som till slut mest liknade en cirkus. The Chiffons spelade in en egen cover på ”My Sweet Lord” för att casha in, och när domaren till slut fastslog att Harrison skulle betala en enorm summa pengar för plagiatet hade ex-beatlen själv köpt rättigheterna till ”He’s So Fine” och kunde skrattande gå därifrån.
1997 hade alltså Brainpool så pass mycket humor att man slog ihop båda låtarna till en och släppte den som singel. Och videon är så där bra som bara en svensk 90-talsvideo kan vara. Dessutom låter det förbannat bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s