PHIL LYNOTT


Thin Lizzy var ett väldigt trevligt band, det ska dock tilläggas att jag sällan blir golvad av dem. Det sker dock varje försommar när jag lyssnar på ”The Boys Are Back In Town”. För det första är det en så oerhört bra låt som aldrig förlorar glöden. För det andra, ja, ”That jukebox in the corner blasting out my favorite song/The nights are getting warmer, it won’t be long/Won’t be long till summer comes/Now that the boys are here again”. Eller som någon skrev: I think of when i’m reunited during the summer with my friends from high school coming back home from college”. Med andra ord är den här låten ett soundtrack till många människors sommarmånader.

Men det här skulle inte handla om ”The Boys Are Back In Town”, utan om Phil Lynott. Phil Lynotts karisma och röst gör mig ibland helt mållös. Man behöver nog inte ens gilla det han uträttade innan alkoholen och drogerna tog honom i januari 1986. Det räcker egentligen med att bara titta på honom, det var skrivet i stjärnorna att han skulle bli en legend. ”Old Town” fanns med på Lynotts soloalbum The Philip Lynott Album, släppt 1982. I min bok överträffar ”Old Town” allt från Lizzy-katalogen, vilken makalös låt.
Och titta bara på videon, Phil vandrar runt i Dublin och ser så jävla fantastisk ut. Den där karisman ja. Och kläderna, don’t get me started. Titta på den här videon och släng sedan ett öga på fotot överst i det här inlägget. Alla andra kan ju bara sluta försöka. O la!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s