THE MAD LADS

The Mad Lads ”Don’t Have To Shop Around” släpptes sommaren 1965 på Stax systerbolag Volt. I studioversion är det här en av de vackraste soulballaderna någonsin. I den här liveversionen blir den ett monster. Ett värmemonster. Jag har ingen aning om vad jag menar med det där egentligen. Kan ha något att göra med att jag föreställer mig att man spelar på en klubb någonstans i ett bortglömt gathörn. Ingen har koll på vad luftkonditionering är för något, fukten klibbar sig fast på väggarna. Klockan har passerat midnatt och alla, inkluderat The Mad Lads själva, är lite halvlulliga. Alla instrument skapar en ljudbild som skulle kunna starta en skogsbrand bara sekunder efter att syndafloden dragit förbi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s