JET HARRIS

Jet Harris lämnade The Shadows 1962, hans sista inspelning med Marvin och grabbarna blev ”Wonderful Land”. Bättre svanesång kunde han knappast ha fått. Den efterföljande solokarriären blev aldrig riktigt så förträfflig som man hade kunnat tro. Samarbetet med en annan före detta The Shadows-medlem, Tony Meehan, var dock oerhört lyckat.
Under föreläsning i Abbey Road Studios i mars så fanns det en helt fantastisk bild på The Shadows som ingick i själva presentationen. Alla medlemmar hade de vanliga svarta kostymerna, och matchade detta med fina leenden. Alla utom Jet Harris. Jet Harris såg mer ut som Paul Simonon. Jag älskar honom för det.
Det går så bra ihop med nedanstående video. Jet Harris and the Jet Blacks framför ”Man From Nowhere” och Jets bas bara skakar. Det där djupa bassoundet som var så typiskt för honom. För övrigt är framträdandet så förbannat snyggt filmat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s