R. STEVIE MOORE


R. Stevie Moore. The godfather of home recordings. Ja, så brukar han kallas i vilket fall, detta geni. Det var under tidigt 70-tal som Moore på allvar började att spela in sina perfekta poplåtar. Där satt han i sin lägenhet och gjorde allt på egen hand, spelade, sjöng, gjorde omslag och sålde sin låtskatt. Och många album har det blivit sedan dess, siffran 500 har nämnts. Det låter ganska osannolikt, men inte omöjligt. Många av hans bästa låtar ekar Brian Wilson men det har aldrig gått att sätta en stämpel på Moores musik, det låter helt enkelt jävligt mycket R. Stevie Moore. Så för sjutton, in på Spotify. Och under de närmaste dagarna kommer det att bli mer med denna fantastiska karl här, och vi startar redan nu med ”Schoolgirl” från Delicate Tension 1978.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s