DEN ANDRA LIVERPOOLRESAN, SOMMAREN 2011

Äntligen kommer det material från Liverpool. Jag tjuvstartade väl för ett tag sedan, men det rann på något vis ut i sanden. Vart ska man börja? På Mathew Street så klart, mest känt för att inhysa både originalplatsen och replikan av The Cavern Club. I detta hopkok av klipp kan man skymta själva gatan, John Lennon-statyn och yours truly, ingången till The Cavern, Arthur Dooleys väggskulptur ”Four Lads Who Shook the World” samt beatlarnas gamla stampub The Grapes. Ölen på The Grapes är av klassisk brittisk typ, det vill säga gott om man gillar sin öl ljummen. Men att sitta och stirra på bordet som går under namnet The Royal Table där John, Paul, George och Pete sitter på det klassiska fotografiet är ytterst behagligt. Så behagligt att fotot på mig själv var tvunget att tas i oktober 2010. Det är dock lite irriterande att fotot på beatlarna är spegelvänt, vilket gör min fotoversion helt felaktig. Sådant stör en perfektionist. I nästa inlägg går vi ner i The Cavern Club.

4 kommentarer

  1. Äntligen!Åh vad jag älskar att ni verkligen går totalt och oåterkalleligt all-in på era resor. Ser fram emot det kommande reportaget från Abbey Road.Har du börjat skriva på en Englandsguide än? En sådan skulle utnyttjas flitigt.

    Gilla

  2. Abbey Road ja, jag har inte fattat det än riktigt. Lever i förnekelse om att det kommer att äga rum. Ingen Englandsguide, men det vore ju något. Men vill man ha en Beatlesrelaterad finns det en väldigt bra för Liverpool, eller så åker man runt med min vän Stevie T som driver en av tourerna där. Personligt, tid för kontemplation och mat. Är man i London så kan man inte leva utan denna: http://www.bokus.com/bok/9781566567473/the-beatles-london-a-guide-to-467-beatles-sites-in-and-around-london/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s