LORD’S


Om man tar Jubilee Line och går av vid St John’s Wood är det svårt att undgå skylten som visar vägen till Lord’s Cricket Ground. Likaså när man vandrar längs med Baker Street. Lord’s Cricket Ground. Det låter så jävla vackert, nästan mytiskt. Jag har aldrig sett en match i cricket, ryktet gör ju gällande att en sådan pågår i flera dagar. Detta lärde man sig redan som barn när man läste Asterix. Så långa matcher verkar påfrestande, det känns mer som en livsstil. Jag har fortfarande inte besökt Lord’s, eller ens passerat utanför.

Men titta. Titta på det här fotot. Det är så utsökt. Läktaren går under namnet The Pavilion och härstammar från sent 1800-tal. I denna byggnad ligger det legendariska The Long Room, och beskrivs så här: ”Players walk through the Long Room on their way from the dressing rooms to the middle. The walk from dressing room to cricket field at Lord’s is notoriously long and complex. On his Test debut in 1975, David Steele got lost ‘and ended up in the pavilion’s basement toilets'”.

Ett helt äventyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s