TONIGHT MY BABY AND ME WE’RE GONNA RIDE TO THE SEA AND WASH THESE SINS OF OUR HANDS


Bruce Springsteen har rotat runt längst inne i garderoben. Och vid det första intrycket hade det inte samlats något damm överhuvudtaget. Runt mitten av 70-talet så förekom det en hel del strul med Springsteens management, vilket ledde till att mycket inspelat material samlades på hög. Gräddan av det här materialet släpptes 1978 på Darkness On The Edge Of Town. Resten stoppades undan och sedan var det inte mer med det. Förrän nu. De outgivna låtarna har nu äntligen andats morgonluft på allvar, efter att ha cirkulerat runt på diverse bootlegs i över 30 år. Albumet går under namnet The Promise och bör enligt undertecknad köpas i den aktuella boxformen, istället för separat.


Först och främst måste jag lägga stor vikt vid ”Racing in the Street (’78)”. Den vanliga ”Racing in the Street” som dök upp på Darkness-plattan är en av bossens främsta låtar, men når en helt ny dimension i och med den här versionen. Arrangemangen, munspelet, det är lite som att det här mästerverket har hittat hem.

Sen har vi min egen personliga favorit, ”Ain’t Good Enough For You”. Den känns lite som en syster till ”Sherry Darling”, fast med mer soul. Vilken skapelse.

Bruce Springsteen – ”Racing in the Street (’78)”

Bruce Springsteen – ”Ain’t Good Enough For You”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s