DO YOU WANT TO KNOW A SECRET?


The Beatles charmigaste låt? Med största sannolikhet, ja. Nedvärderad och ofta bortglömd, ”Do You Want To Know A Secret” var George Harrisons första riktiga sånginsats på debutalbumet Please Please Me.

Do You Want To Know A Secret was ‘my song’ on the album. I didn’t like my vocal on it. I didn’t know how to sing; nobody told me how to.”

Här snackar vi en underbart bred scouserdialekt. Lennon kastade ihop låten och förklarade många år senare: ”I thought it would be a good vehicle for him because it only had three notes and he wasn’t the best singer in the world”.

Nonsens, det ska inte låta på något annat vis. Den mänskliga framtoningen i det här stycket slår det mesta som bandet publicerade under 1963.

The Beatles – ”Do You Want To Know A Secret””

2 kommentarer

  1. Samma med ”Don't bother me” från ”With the beatles”. Så bortglömd och underskattad! Perfekt för grå dagar då man känner för att dra täcket över huvudet. Länge leve Harrison. Jag döpte min hund efter honom.

    Gilla

  2. Alltså, ”Don't Bother Me”. En av mina absoluta favoritlåtar, överhuvudtaget. Som du säger, grovt underskattad. Den utmärker sig på så sätt att Lennon/McCartney vid den tiden fortfarande mest skrev ”jag älskar dig/jag älskar dig inte”-texter, och så kommer George, med sin första låt, och det är en klagande och deppig hymn. Fantastiskt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s