IT WAS 53 YEARS AGO TODAY

6 juli 1957. St. Peters Church Field, Woolton, Liverpool. På scen The Quarrymen med John Lennon, 16 år. I publiken Paul McCartney, 15 år. De har inte träffats ännu, det kommer att dröja till senare samma dag när gemensamme vännen Ivan Vaughan sköter introduktionen. En kort tid senare är McCartney fast medlem i bandet, och resten är historia.
Det finns faktiskt en inspelning från den här dagen, en brusig historia men med en välbekant röst som bland annat sjunger Lonnie Donegans hit ”Puttin’ on the style”. Håll till godo och känn historiens vingslag.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s