EDWARD BEAR

Ny Blur-singelRecord Store Day! Vilken grej, det här kan bli hur bra som helst. Nu väntar vi bara på att Graham slutar vara purken, och att Damon lägger ner det där pajasbandet Gorillaz (som inte ens var intressanta i begynnelsen). Då kan det bli ett nytt album, kanske…? Jag förväntar mig väl ingen The Universal eller en Parklife, men en liten Jubilee kanske?

Världen är väl inte direkt bortskämd med bra kanadensiska musiker. Neil Young, Joni Mitchell, ja. Lite så. Edward Bear var en liten fotnot, men relativt framgångsrika. Grannarna i syd må skratta gott, men man borde inte håna det här. ”Close Your Eyes” har ett intro som doftar lite som det där briljanta solot i ”In My Life”. Bara det. Låten släpptes 1973, men redan då var man på väg utför och Larry Evoys flört med scientologerna gjorde knappast saken bättre. Quentin Tarantino ska ha kallat Edward Bear för ”Kanadas Beatles”. Helt galet, men med vissa poänger.

Edward Bear – ”Close Your Eyes”

2 kommentarer

  1. Blur-låten är man ju ruskigt sugen på. Angående Gorillaz så håller jag delvis med dig, de har aldrig intresserat mig särskilt mycket, men på senaste skivan gömmer det sig en liten pärla kallad 'Melancholy Hill' som kan få Blur-hjärtat att pumpa lite snabbare igen. Och nog får man betrakta The Good, the Bad & the Queen som ett ganska lyckat sidoprojekt?

    Gilla

  2. Ska kolla upp ”Melancholy Hill”. The Good, the Bad & the Queen håller jag högre än Gorillaz, det måste jag säga. Men det är svårt när man har Blur som referenspunkt. Det är väl lite som att man inte ska tänka på The Smiths när man lyssnar på Morrissey.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s