(00-TALET) PLATS 90-81

90. South Ambulance – ”Die 5 Times Times 5” (2004)

”Die 5 Times Times 5” blev någon slags cd-r/internet-hype 2003-2004, och det fullt förståeligt. Bolaget Labrador har fingertoppskänsla när det gäller sånt här.

Minnesvärt: Ingenting och allt.

89. Belle & Sebastian – ”Step Into My Office, Baby” (2003)

”Step Into My Office, Baby” var den första låten som fastnade från Dear Catastrophe Waitress-albumet. Ett litet mirakel.

Minnesvärt: ”I was burned out after Thatcher”.


88. Babyshambles – ”Baddies Boogie” (2007)

Shambles andra album, Shotter’s Nation, anses av många vara bättre än debuten. Jag kan inte riktigt skriva under på det men ”Baddies Boogie” var den låt som lyste starkast.

Minnesvärt: 0:01 – 0.45, låten skulle efter inledningen kunna gå ner sig i träsket men ändå vara helt briljant.

87. Mando Diao – ”The Band” (2002)

Jag hade väldigt höga tankar om Mando Diao efter den första ep:n Motown Blood, släppt 2002. Det lät ju så bra. Sedan blev man stenade på Emmabodafestivalen följt av att materialet blev lite sämre för varje release. Men så har vi ju den heliga graalen, ”The Band”. Bandets absoluta topp.

Minnesvärt: 2:30 – 2.35, urladdningen.

86. The Softies – ”You And Only You” (2000)

En gång i tiden ansåg jag att The Softies sound var det ultimata. Jag ska väl erkänna att jag inte står fast vid det idag, men ”You And Only You” måste räknas till en av duons toppar tillsammans med ”The Best Days”.

Minnesvärt: När Rose och Jen’s röster förenas i det där typiska The Softies-soundet.
85. Travis – ”Flowers In The Window” (2002)

Travis är och var ett ganska torrt band. Säkerheten i första rummet, inga överraskningar. I ”Flowers In The Window” är jag dock glad över att vissa band fungerar på det sättet. Det hade aldrig kunnat bli lika bra på något annat vis.

Minnesvärt: Det existerar egentligen ingenting minnesvärt. Det är väl därför den sitter. Ibland är det märkligt.

84. David Lindh & Hail Marys – ”Strangers Pass Your Way” (2002)

Jag irrade runt ensam under lunchtid på Arvikafestivalen 2003 och fastnade framför en liten scen där David Lindh & Hail Marys spelade inför en publik på max 20 personer. ”Strangers Pass Your Way” lät så oerhört potent att jag bara var tvungen att inhandla bandets debut ”You Gotta Fight For Your Right To Feel Alright” en tid senare.

Minnesvärt: Herr Lindhs röst, rakt igenom.

83. Mojave 3 – ”Puzzles Like You” (2006)

Jag funderade på vart jag hörde den här låten första gången. Det kan mycket väl ha varit på Andra långgatans skivhandel. I vilket fall är det Mojave 3’s bästa låt, utan tvekan.

Minnesvärt: ”White lines on the foreign postcard, written in jest to the boy with the Vespa”

82. Wilson Hospital – ”Midsummer’s Ball” (2002)

Wilson Hospitals Medication For A Lost Generation kan vara 00-talets mest förbisedda album. Det finns i princip ingen svag låt överhuvudtaget. Jag måste råda er att inhandla den snarast. ”Midsummer’s Ball” är inte låten med den största hitpotentialen, men den står sig utomordentligt bra.

Minnesvärt: Introt luktar midsommar lång väg.

81. Håkan Hellström – ”Gårdakvarnar Och Skit” (2005)

Beviset på att Håkan är full av soul. Ett av de bästa spåren på Kolikbarnet. Att den dessutom blivit GAIS-hymn gör inte saken sämre.

Minnesvärt: Hela texten är en ren njutning, men ”Så många broar jag bränt, men jag går inte isär när jag går med dig” är i en klass för sig.

3 kommentarer

  1. Givetvis. Många listor har en begränsning angående det, men då blir ju listan inte ärlig. Det skulle då som exempel inte bli ärligt om Håkan bara fanns med på ett ställe. Okej att en artist inte har med 20 låtar, eller innehar de 5 högsta placeringarna. Men annars är det fritt fram.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s