LONDON #4

När Paul McCartney blev tillsammans med Jane Asher flyttade han efter en kort tid in i familjen Ashers bostad på 57 Wimpole Street. Han hade vid den här tiden tröttnat på boendet på Green Street. Paul bodde här från november 1963 till tidigt 1966. Tiden på Wimpole Street var enligt egen utsago en härlig tid, familjen Asher tog emot honom med öppna armar.

”Really, i suppose what solidified London for me was the house that they lived in at Wimpole Street. It was quite an extraordinary household: an eminent doctor, a music professor, an actress in a daily radio soap opera, an accomplished young stage and screen actress and two world-famous pop singers, (här syftar Paul på Peter Asher, Janes bror, som var en av medlemmarna i duon Peter & Gordon) all sharing a Peter Pan town house in the centre of London and behaving as if this was perfectly normal, which, for them, it was.”

I den här byggnaden skrevs bland annat låtar som ”Yesterday”, ”Eleanor Rigby”, ”And I Love Her” samt ”I Want To Hold Your Hand”. Musikrummet låg i källaren och kan ses från gatan, vilket ett foto här över visar. Det var här John & Paul, i oktober 1963, satte sig ner och komponerade låten som skulle sparka undan benen på den sista utposten, USA. Låten var just ”I Want To Hold Your Hand”.
Fotot av bakgatan till byggnaden, kallad Browning Mews, visar den dörr mellan två blå garageportar där Paul allt som oftast fick fly ut igenom för att undvika fansen som alltid väntade vid huvudporten. Ofta blev han upplockad av en bil här, eller så var det bara att ge sig ut på springande ben.

Vi förflyttar oss till Chelsea. Omslagsfotot till ett icke helt okänt album togs här på kvällen den 30 mars 1967. Adress var Chelsea Manor Studios på Flood Street, och den aktuella lokalen är nummer 4.

76 Old Compton Street, Soho. Det var här, på Norman’s Film Productions, som Magical Mystery Tour-filmen redigerades under hösten och vintern 1967.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s