LONDON #3

17 St. Anne’s Court, Soho. Trident Studios. Jag är osäker på hur ofta studion används idag, men jag har hört indikationer på att den är i bruk relativt ofta. The Beatles spelade 1968 in ”Hey Jude” i Trident, då studion vid tiden var oerhört modern jämfört med EMI på Abbey Road. Andra låtar inspelade här är bland annat ”Dear Prudence” och ”Martha My Dear”. George Harrison använde även studion på egen hand till att spela in delar av sitt underbara soloalbum All Things Must Pass.

57 Green Street, Mayfair. Flat L på den här adressen var den enda bostad som alla beatlarna delade gemensamt, med undantag för hotellrum. Man flyttade in hösten 1963 med det blev inte långvarigt då alla vantrivdes i lägenheten. Man hade helt enkelt inte tid att inhandla prylar på grund av det pressade schemat, så boendet blev minst sagt spartanskt. Lennon och McCartney lämnade lägenheten efter en kort tid, medan Harrison och Starr stannade till våren 1964.

Ovanför de offentliga toaletterna på Broadwick Street. John Lennon medverkade i en sketch som sändes i komediprogrammet ”Not only…but also” som leddes av Dudley Moore och Peter Cook. En av scenerna spelades in vid toaletterna och kan ses i klippet här ovan. Inspelningstillfället ägde rum i november 1966.
(Fortsättning följer)

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s