CLUBE DA ESQUINA

Milton Nascimento och Lõ Borges spelade 1972 in ett helt makalöst album tillsammans, ett album som fick gå under namnet Clube Da Esquina. Det är ett verk fyllt med en ljudbild som inte är av denna värld. Man behöll sin brasilianska ådra samtidigt som man var tydligt influerade av brittisk och amerikansk pop/rock. Att Milton överhuvudtaget började att komponera har vi François Truffaut att tacka för. Det var efter att ha sett Jules et Jim flera gånger på rad som inspirationen föddes. Det här dubbelalbumet är mestadels riktigt jangligt, och riktigt riktigt bra. Albumet kan ni snoka upp ganska enkelt, Soulseek rekommenderas. Om ni inte vill köpa rubbet det vill säga. Finns för en hundring på Amazon.com. Detta är en riktig skönhet som kommer väl till pass på bussen eller under de där slöa söndagsförmiddagarna. Jag bjuder på tre smakprov, håll till godo och njut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s