20 DECEMBER 1966

Det är mycket The Beatles i bloggen för tillfället, men eftersom det händer en hel del just nu så är det helt i sin ordning.
Intervjuklippet under är en stor personlig favorit. Inslaget är daterat till den 20 december 1966, två veckor efter att bandet satte igång med Sgt. Pepper-sessionerna. Under denna tidpunkt arbetades det mest med ”Strawberry Fields Forever” och ”Penny Lane”, men ”When I’m 64” fanns också med i leken, den första låt som spelades in av de 13 som sedan hamnade på Sgt. Pepper. Just denna kväll då intervjuerna görs utanför Abbey Road Studios säger historieböckerna att bandet jobbade med overdubs på just ”When I’m 64”. Lennon pratar om att medlemmarna under nästkommande år möjligtvis börjar jobba på olika projekt, och Ringo vädrar liknande tankar. George däremot är i helt andra tankebanor. Det lustiga med hela situationen är de mycket väl vet vad som väntar runt hörnet, vilken guldgruva av låtmaterial man sitter på. Det som man i hemlighet spelar in den här vintern kommer att sakna motstycke, och man är medvetna om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s