BLUR #2

2. ”Popscene”

”No queues and there’s no panic there
Just dangling your feet in the grass”

”Popscene” släpptes som singel under våren 1992 och sågades rejält. Det var meningen att låten skulle ta plats på kommande albumet Modern Life Is Rubbish men plockades bort på grund av det dåliga mottagandet. Detta var en hård smäll för hela bandet som trodde på låten, Graham uttryckte sig en tid senare med orden ”If you didn’t fucking want it in the first place, you’re not going to get it now” med hänvisning till att ”Popscene” efter sin singelrelease aldrig har dykt upp på varken album eller samlingar. Jag är övertygad om att låten hade gått betydligt bättre bara några år senare när britpop-vågen var som störst. Blur var långt före sin tid med ”Popscene”, vilket är synd då den nu blivit ”den förlorade pärlan”.
Dessutom, plus för den fantastiska videon, klockrent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s