BLUR #5

Då jag är inne i en period då jag flitigt lyssnar på en av de bästa brittiska konstellationerna någonsin, det vill säga Blur, så var min tanke att det inte skulle sitta fel med en topp fem ur deras katalog. Så, sagt och gjort, vi börjar med femteplatsen.

5. ”For Tomorrow”

”Let’s take a drive to Primrose Hill, it’s windy there and the view is so nice, London ice can freeze your toes like anyone I suppose”.

”For Tomorrow” hör hemma på bandets andra album Modern Life Is Rubbish från 1993. Bara namnet på skivan är i en klass för sig och titeln upptäcktes och togs från en graffitivägg nära Marble Arch. Blurs strävan efter den genomtänkta brittiska framtoningen startade där och då, det här var verkligen the point of no return då tidigare material hade floppat. Det var inte en fullständig kollaps, men det fanns många tvivlare. Damon Albarn kommer i alla fall hem till sina föräldrars hus efter att ha varit ute på puben under julafton 1992. Tidigt på juldagsmorgonen skapades ”For Tomorrow”.

4 kommentarer

  1. En personlig favorit, som bara växer ytterligare ihop med videon. Att rulla nerför en kulle, flyga drake i en brittisk park, jaga duvor över ett torg, promenera med en häst och en hund, åka dubbeldäckare och sjunga lalala med människor i alla åldrar måste vara en definition av livet!

    Gilla

  2. Det är en mycket vacker tanke. Det är liknande tankar man har i huvudet ibland. Ett liv som ibland är ganska avlägset, men när man sätter sin fot i London vaknar allt till liv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s