SVERIGES RADIO – "MINNEN" – KÅRHUSOCKUPATIONEN

Samtidigt som studentrevolten i Paris blev våldsammare och våldsammare för varje dag som gick i maj 1968 så ockuperades Stockholms kårhus av en rad studentorganisationer. Trots att ockupationen med tiden blev mer och mer förvirrande, med budskap och frågor som dyker upp huller om buller, så måste händelsen ändå betraktas som en milstolpe. Sent den 25 maj anländer dåvarande utbildningsminister Olof Palme till kårhuset på Holländargatan:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s