AND I MAY NOT MAKE ALL YOUR DREAMS COME TRUE

Jag blir fortfarande rörd av att läsa Sarah Records avskedsbrev. Det innehåller de perfekta orden i precis rätt sammanhang. Ni vet ju, när Kerouac i text målar upp de där fina bilderna av kringflackande, unga och fria individer som aldrig får ro i benen förrän de sitter i en buss eller på ett tåg på väg till nästa stad? Ungefär så vackert är det, och oftast smäller det ännu högre.

Därför tycker jag att band som gör en enda låt för att sedan upphöra att existera är något oerhört vackert och rent. Precis som Elizabeth City State. Bob Stanley och Pete Wiggs från Saint Etienne drev under tidigt 90-tal skivbolaget Icerink Records. Detta var i samma veva som dessa två herrar blev ansvariga för ett av 90-talets bästa album, Foxbase Alpha. På bolagets sista release, samlingen We are Icerink från 1994, fanns Elizabeth City State med. I bagaget fanns den enda låten, ”Year Of The V-Neck”. Den är helt perfekt och låter ungefär så här.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s