THE DEATH OF J.B. LENOIR

I april 1967 avled blueslegenden J.B. Lenoir i en hjärtattack, troligtvis i sviter efter en bilolycka som ägde rum några veckor innan. John Mayall var så berörd av sin hjältes bortgång att han skrev den fantastiska ”The Death of J.B. Lenoir” som spelades in av John Mayall & The Bluesbreakers i Deccas studio i West Hampstead, London, sommaren 1967. En makalös låt som enligt mig är den bästa i sin genre. För övrigt så kan man 01:05 in i klippet skåda personer som har förstått hur dans ska utföras. Pojkar och flickor, se och lär.

John Mayall & The Bluesbreakers – ”The Death of J.B. Lenoir”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s