TRUE LOVE WILL FIND YOU IN THE END #6

Legenden säger att Eric Clapton lämnade The Yardbirds på grund av gruppens beslut att släppa låten ”For your love” som singel i slutet av februari 1965. Clapton som ville fortsätta i R&B-andan som då präglade större delen av gruppens repertoar ansåg att detta var ett steg i en icke uppskattad kommersiell riktning och lämnade således skeppet och anslöt sig istället till John Mayall & the Bluesbreakers. Diskussionen om han överhuvudtaget spelar på låten, vissa anser att solot är hans verk, är en av de mest seglivade rockmyterna. Ta en titt på det här klippet, från programmet Shindig:

The Yardbirds – For your love (Live at Shindig)

Av klädseln att döma så tog bandet en sväng på Kings Road i Chelsea, och kanske även en runda till Carnaby Street för att se så där tidsenligt rätt ut. En klassisk låt, ett klassiskt band, men det är inte The Yardbirds version som är huvudobjektet i True love will find you in the end den här gången.

The Liverbirds – ”For your love”

The Liverbirds var något så unikt som ett tjejband från Liverpool, som dessutom var klädda i läderjackor och bar oerhört vackra winklepickers på fötterna. Detta var en tid då kvinnor som sysslade med R&B på det här sättet kunde betraktas som regelrätta freaks. Det mest imponerande med hela soundet är trummisen Sylvia Saunders sätt att reglera drivet, jag skulle vilja se göteborgsfavoriterna Liechtenstein leverera den här låten med samma infallsvinkel som The Liverbirds, det vore en ren fröjd för både ögon och öron. Står någon i nära kontakt med det bandet så får ni gärna överlämna tipset. The Liverbirds lämnade efter en kort tid norra England för att omgruppera sig i Tyskland, vilket visade sig vara ett klokt beslut. Att som brittiskt band regelbundet börja giga på Star-Club i Hamburg borgade för högvinst redan innan man satt sin fot i detta syndens näste. Låten kan vara lite knivig att få tag i, hör av er om intresse finns.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s