MY FAVORITE SINGERS COULDN’T SING

Så här i Accelerator-tider måste man hylla David Berman. David och hans Silver Jews behagar dyka upp på turnén, och det är unikt. Silver Jews mix av Indie, Lo-fi och Alt-Country gör att det kryper i hela kroppen. Av välbehag förstås.

In 1984 i was hospitalized for approaching perfection”.

Den inledande raden på ”Random rules” från albumet American Water, släppt 1998 på Domino. Ibland, oftast om natten, en av världens bästa låtar. Texten får dig att skälva och musiken gör dig emotionellt sårbar. Stephen Malkmus, allas vår Pavement-hjälte, återupptog samarbetet med Berman i samband med det här albumet. Det kunde inte gå fel. Malkmus gitarr lyfter hela plattan.
Det är skrivet i sten att jag för alltid kommer att sakna Pavement, men med en skiva som American Water känns förlusten av världens bästa Indie-rockband lättare att hantera. För Silver Jews är fortfarande vid liv. Och David, ”Random rules” som första extranummer på onsdag, make my day.

So if you don’t want me i promise not to linger,
but before i go i’ll have to ask you dear about the tan line on your ring finger”.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s